Kreativno pisanje s kodo

Na delavnici bodo udeleženci uporabljali programsko okolje Ink, ki omogoča pisanje zgodb z enostavnim programskim jezikom. Spoznavali bodo kako svoje zgodbe razvejati, jih spet združevati, vpeljevati pogoje in spremenljivke ter prilagajati potek zgodbe glede na bralčeve odločitve. Po uvodni demonstraciji bodo udeleženci sami napisali zgodbo, pri čemer bodo uporabili iztočnice iz različnih medijev (časopisni izrezki, slike, posnetki…). Pri pisanju zgodb se bodo spraševali tudi o moralnih, ekoloških in družbenih vprašanjih, ki jih lahko odpira interaktivna proza – bralec je s svojimi odločitvami aktivni udeleženec v poteku zgodbe. Tako bodo na dostopen način spoznali nekaj osnovnih konceptov programiranja, krepili domišljijo in razvijali svoj slog pisanja. Znanje, ki ga bodo pridobili, pa lahko prenesejo na področje razvoja računalniških iger, saj bodo zainteresirani lahko spoznali tudi, kako vključiti Ink v program za izdelovanje računalniških iger Unity.
 
Delavnica je namenjena otrokom in mladim, ki so stari med 11 in 16 let. Pridružijo se lahko tudi mlajši, ki so že vešči tipkanja na računalnik in željni spoznavanja programiranja.
 
TERMIN
sobota, 11. 2., 10.–13. ure
 
PRIMERNOST
za otroke stare med 11.–16. let
 
CENA
25 EUR / udeleženca

Obvezna predhodna prijava (obrazec spodaj)!
Izberite termin v koledarju prijavnice. Za dokončanje prijave boste na vaš elektronski naslov prejeli elektronsko sporočilo za potrditev. Brez potrditve vaši podatki ne bodo zabeleženi!
:
 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.