NAŠE ČEBELE

Čebele so ključne za naš ekosistem in izjemno pomembne za opraševanje rastlin. V Sloveniji, kjer imamo bogato tradicijo čebelarstva, je nujno, da otrokom približamo svet čebel in jih naučimo, kako lahko prispevajo k ohranjanju narave.

Zato vas vabimo, da svoje otroke prijavite na delavnico NAŠE ČEBELE, ki poteka po metodi STEAM.

Na delavnici bomo skupaj z otroki poiskali rešitev, kako lahko pomagamo našim travnikom, da bodo zopet bujno cveteli. Izdelali bomo cvetlične bombice, spoznali leseno čebelo in njej ter čebelam samotarkam izdelali domovanje. Rokovali bomo z različnimi ročnimi vrtalniki ter ugotovili, zakaj čebele izdelujejo satje v panju v obliki šesterokotnikov. Tudi mi bomo na delavnici marljivi kot čebele. Naše vrtove bo tako lahko krasil pravi mali čebelji hotel, pod njim pa cvetele rože iz naših sadilnih bombic.

Termin in cena

Sobota, 29. 6.

Ura: ob 10.00 ali ob 12.00 (dva možna termina)

Trajanje: 90 minut

Cena: 15 EUR / otroka (vključeno mentorstvo in material)

Delavnica je primerna za učence I. in II. triade. Otroci bodo svoje izdelke odnesli domov.

O mentorici Nuši

Nuša je inženirka strojništva in mama, navdušena nad metodo STEM. Dela kot tehnologinja v orodjarni in ustvarja naravoslovne vsebine na Instagramu pod imenom ra.STEM. Verjame, da lahko matematiko, fiziko in biologijo prikažemo v zabavni luči in tako razbijemo stereotipe. Njen moto je: "Iz dolgočasja in radovednosti se rodijo najboljše ideje."

Pridružite se nam in skupaj bomo pomagali našim travnikom, da bodo zopet bujno cveteli! Več informacij in prijava: TUKAJ.

MENTORICA NUŠA O SEBI

Moje ime je Nuša in po izobrazbi sem inženirka strojništva. Že od nekdaj sem radovedna. Sem mama in ko sem iskala ideje za svoje otroke, sem naletela na metodo STEM. Ko sem odkrila ta sistem poučevanja, me je to čisto prevzelo. Zaposlena sem kot tehnolog v orodjarni. Poleg vseh ročnih spretnosti, je moj hobi tudi raziskovanje naravoslovja. Zato sem dejavna na Instagramu pod imenom ra.STEM, kjer ustvarjam vsebine prav iz omenjenega področja. Veseli me, če lahko matematiko, fiziko, biologijo prikažem v zabavni luči, ter tako razbijem stereotipe.

Moj moto je » iz dolgočasja in radovednosti se rodijo najboljše ideje«.

 

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.