Uspešno izveden TEDEN ZDRAVJA

V sodelovanju z Zavarovalnico Triglav, Zala's Nutritips, MIND THE MIND - Društvom študentov psihologije Slovenije in z organizacijo Razpis.si - "Svetovanje in izobraževanje za dobrobit", smo izvedli TEDEN ZDRAVJA – PROJEKT 100% ČLOVEK, JAZ SEM ZDRAV, ki je potekal od 14. - 20. 9. 2021 v Tehnoparku Celje.

 

Zdravje je stanje telesnega, duševnega in socialnega blagostanja in ne zgolj odsotnost bolezni ali okvar. Pri zdravju je torej najbolj pomembno, da se sami pri sebi dobro počutimo. Stanje blagostanja lahko dosežemo na različne načine, ki se razlikujejo med posamezniki. V grobem pa lahko za svoje zdravje poskrbimo s pravilno prehrano, gibanjem, meditacijo in psihoterapijo. V Tehnoparku Celje smo v času Tedna zdravja prav s tem namenom organizirali različne delavnice, kjer smo se dotaknili treh ključnih tematik povezanih z našim zdravjem - zdrav življenjski slog, duševno zdravje, biomehanika anatomije, zdrava prehrana in prehrana za možgane.

 

Program, ki se je izvajal v sklopu TEDNA ZDRAVJA:

DELAVNICA: BIOMEHANIKA TELESNE DRŽE

DELAVNICA: FUNKCIONALNA ANATOMIJA ROKE

DELAVNICA DUŠEVNEGA ZDRAVJA

DELAVNICA: PREHRANA V RAZLIČNIH OBDOBJIH ŽIVLJENJA

DELAVNICA: VPLIV PREHRANE NA DUŠEVNO ZDRAVJE

ONLINE PREDAVANJE: SPIMPAJ SVOJ KROŽNIK

INSTAGRAM Q&A Z ZALO IN DORIS

Teden zdravja smo vsekakor uspešno zaključili. Skupno število obiskovalcev v petih dneh je bilo 551, od tega je bilo kar 330 osnovnošolcev in dijakov iz različnih šol.

V času TEDNA ZDRAVJA smo imeli kar 2.004 ogledov na spletni strani, naše objave so dosegle kar 4.784 uporabnikov na FB (Facebook) in IG (Instagram) strani.

 

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.