TEHNOPARK CELJE PRAZNUJE PRVO LETO DELOVANJA

Pred letom dni, 9. 9. 2020, je Tehnopark Celje odprl svoja vrata obiskovalcem.
Z odprtjem znanstveno-zabavnega parka, je Celje pridobilo pomembno turistično točko, ki privablja obiskovalce iz vse Slovenije in sosednjih držav. Tehnopark Celje je v tem letu obiskalo več kot 15.000 zadovoljnih obiskovalcev, ki so s pomočjo interaktivnih vsebin spoznavali znanost in tehnologijo.


IZVEDENI PROJEKTI IN DELAVNICE
Izvajali smo projekte atraktivnega seznanjanja z znanostjo in tehnologijo. Poleg stalne postavitve eksponatov, smo program popestrili z različnimi delavnicami in z gostujočimi razstavami:
• V aprilu 2021 smo izvedli Teden robotike, katerega namen je bil izboljšati ozaveščenost javnosti o
moči in pomembnosti robotske industrije ter o izjemnem družbenem in kulturnem vplivu, ki ga ima robotika na prihodnost. Hkrati pa je udeležencem bilo omogočeno, da so se naučili pomembnih konceptov v znanosti, tehnologiji, inženirstvu in matematiki (STEAM).
• V mesecu juniju je potekal Teden možganov – TEHNO NEURO, katerega namen je bil predstavitev projektov, ki bazirajo na tehnologijah vmesnikov med možgani in računalnikom/strojem.
• Za šolarje in dijake smo izvajali STEAM delavnice (STEAM – spodbujanje znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike): legorobotiko, Tehnika je COOL, delavnice spoznavanja delovanja možganskega računalniškega vmesnika (ang.BCI-Brain Computer Interface), delavnice virtualne resničnosti (VR), delavnice izdelave hologramov, solarnih avtomobilov, kozmetičnih izdelkov za domačo uporabo, poučevanje matematike na zabaven način ter druge delavnice v sklopu gostujočih
razstav.

 Obiskovalce smo navduševali z zelo obiskanimi sobotnimi eksperimentalnimi šovi – TA NORA ZNANOST.



ŠOLSKI PAKETI
Verjamemo, da je resnični potencial vsakega učenja zunaj učilnice priložnost za učenje na realnih praktičnih primerih, ki učencem pripomore pri razumevanju učne snovi. Šolam smo omogočili šolske pakete, ki ustrezajo merilom šolskega kurikuluma in se prilagodijo na starostno skupino. Obiskale so nas šolske skupine iz vse Slovenije.

 

ROJSTNI DNEVI V TEHNOPARKU CELJE SO POSTALI PRAVI HIT!
Zelo priljubljeni so naši rojstni dnevi, v tem letu smo imeli polno zasedenost terminov. Na voljo imamo dve tematiki in sicer Gibko, ki služi kot aktivno praznovanje rojstnega dneva z gibanjem, glasbo in ustvarjanjem ter Vesoljni polet na katerem otroci spoznavajo tematiko astronomije in uživajo v različnih eksperimentih.


 

GREEN AND SAFE - ZAVEZA ODGOVORNEMU, ZELENEMU IN VARNEMU TURIZMU
Tudi v Tehnoparku Celje smo sprejeli usmeritve odgovornih potovalnih standardov GREEN&SAFE in tako stopili na varno in odgovorno pot turizma prihodnosti! Uspešnost v turistični panogi je odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti.

 

VERJAMEMO, DA SODELOVANJE SPODBUJA RAZVOJ NA VSEH NIVOJIH.
V tem letu smo sodelovali in navezali partnerstva z RUK-om ( Mreža raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije Trbovlje), DDtlab-om (Delavski dom Trbovlje), ŠCC (Šolski center Celje), Centrom Noordung, inženirko Alenko Knez (S.O.S. šola), Dewesoftom, Thermano Laško, Zavodom Celeia, Mladinskim centrom Celje, Zgodovinskim arhivom Celje, z organizacijo Inženirke in
inženirji bomo, s podjetjem Vodovod Kanalizacija Celje ter z drugimi zavodi ter društvi v okolici.

 

SKUPNE VSTOPNICE
Obiskovalcem omogočamo tudi nakup skupnih vstopnic, ki smo jih vzpostavili z našimi partnerji, tako ponujamo skupno vstopnico s Starim gradom Celje, Centrom Noordung ter najnovejšo skupno družinsko vstopnico s Thermano Laško in Špagetarijo in pizzerijo Koper.

 

CELE KUHA
V Tehnoparku Celje smo razvili lastno blagovno znamko Cele kuha, ki služi kot podporni turistični produkt gastronomije. Z izvedbo delavnic in s predstavitvijo lokalnih ponudnikov sledimo regijskim smernicam promocije, kjer se promovira gastronomija z uporabo sveže vode iz pipe, s kratkimi dobavnimi verigami lokalnih ponudnikov, s čim manj odpadkov, s trajnostno uporabo virov in povezovalnim pristopom.


 

COWORKING PROSTORI
V naših coworking prostorih smo izvedli izjemne poslovne dogodke, ki so našim strankam ostali v spominu tudi zaradi prelepega razgleda na mesto grofov. Dogodke ali konference lahko popestrimo z vodenim ali samostojnim ogledom znanstveno zabavnega parka. V okviru organizacije dogodkov smo se povezali tudi z lokalnimi restavracijami, ki ponujajo izvrstne cateringe za tovrstne dogodke.
Podpiramo lokalno!

 

 

TEHNOPARK OPAŽEN V MEDIJSKEM PROSTORU IN NA DRUŽBENIH OMREŽJIH
Da smo bili uspešni na družbenih omrežjih, smo dokazali že v decembru, ko smo večino našega dogajanja, zaradi ukrepov epidemije prestavili na splet. Letos smo imeli več kot 79.000 ogledov na spletni strani in več kot 130.000 dosega na Facebooku in Instagramu. Vzpostavili smo TikTok, LinkedIN, TripAdvisor, se umestili na portal I Feel Slovenia in na mnoge druge spletne strani. Opazili so nas lokalni
in državni mediji, ki so nas umestili v svoje prispevke in oddaje.

Bili smo opaženi in delovali bomo še naprej v tej smeri!


 

Sledimo našemu poslanstvu ter poslušamo želje naših obiskovalcev! Izvedli smo mnoge projekte indelavnice, ki so dobra vzpodbuda za naslednje leto. Še naprej se bomo trudili in vztrajali, da lahko okolju ponudimo kvalitetno in edinstveno vsebino.


 

Vljudno vas vabimo na naš septembrski projekt – Teden zdravja, ki bo potekal od 14.–20. 9. 2021, dotaknili se bomo treh ključnih tematik povezanih z našim zdravjem.
 

Zahvaljujemo se vsem, ki ste in ostajate del naše zgodbe!
 

Vaš Tehnopark Celje


 

 

Javni zavod Tehno park Celje
Gubčeva ulica 1
3000 Celje

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.