✨️ČAROBNI ČEŠPLJEVI CMOKI V VANILIJEVI KREMI✨️

Češpljevi cmoki (za 10 oseb)

1000 g škrobnatega krompirja

200 g moke (1/2 ostre, 1/2 mehke)

4 jajca

50 g masla

400 g svežih sliv

80 g sladkorja

100 g cimeta, pomešanega z drobtinami

 

Postopek:

Krompir skuhamo, olupimo in vročega gladko pretlačimo. Stresemo na delovni pult, naredimo jamico in vanjo ubijemo 4 jajca. Rahlo solimo. Med mešanjem dodajamo presejeno moko in zagnetemo v gladko testo. Testo razvaljamo in narežemo kvadrate, debeline cca. 1 cm. V sredino položimo izkoščičeno polovico slive, dodamo sladkor in cimet. Oblikujemo cmok in ga kuhamo v slanem kropu cca. 20 minut. Na maslu prepražimo drobtine in v njih povaljamo cmoke. Oblijemo s cimetom in sladkorjem in slivovo čežano ter vanilijevo kremo.

 

Vanilijeva krema (za 4 osebe)

200 ml mleka

48 g sladkorja

Vanilijev strok

Cimet

40 g rumenjakov (2 kom.)

Ščep soli

8 g škroba

 

Postopek:

Rumenjake, sladkor, sol, cimet in sredico vanilijevega stroka penasto umešamo nad soparo. Škrob zmešamo z žlico hladnega mleka in vmešamo med rumenjake. Med stepanjem prilivamo vroče mleko. Stepamo nad vodno kopeljo, da dobimo gosto tekočo vanilijevo omako.

 

Slivova čežana (za 4 osebe)

100 g svežih izkoščičenih sliv

20 g sladkorja

limonina lupinica

20 g masla

 

Postopek:

Na maslu karameliziramo sladkor, dodamo sveže slive, limonino lupinico, prilijemo malo vode in kuhamo, da se slive razkuhajo. Dobro zmešamo v kuhinjskem mešalniku.

 

LISJAK CELJSKI

V Hiši Lisjak nudijo odlično izbiro tortic, zajtrkov, tedenskih malic, kosila in a’la carte večerje. Kulinarične dobrote in zaposleni so tisti, ki dajejo poseben pečat tudi celjski lokaciji.

http://www.hisa-lisjak.si/

 

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.