✨️JOGURTOVA BOŽIČNA TORTA✨️

Lahka in nežna, kot prve snežinke. S to pravljično torto boste navdušili vso družino in prijatelje.

Zimska pravljica v vaši kuhinji - Božična jogurtova torta.

 

Recept

Biskvit:

50 g moke

50 g lešnikov

100 g sladkorja

3 jajca

1 žlička pecilnega praška

1 žlička cimeta

 

Jogurtova plast:

3×180 g božičnega jogurta

1×180 g navadnega jogurta

250 ml smetane

9 lističev želatine

4 žlice sladkorja v prahu

 

V jamicah se skriva:

300 g kuhanih jabolk s sladkorjem po okusu

 

Postopek

Biskvit:

1. Pečico segrejemo na 180 °C.

2. Sladkor in lešnike sesekljamo v sekljalniku ter zmeljemo do finega.

3. V električnem mešalniku zmešamo jajca, lešnike in sladkor.

4. Dodamo presejano moko, zmešano s cimetom in pecilnim praškom ter vse skupaj ponovno zmešamo.

5. Maso za biskvit vlijemo v pekač, katerega dno je obloženo s papirjem za peko.

6. Pečemo 10-15 minut.

 

Jogurtova krema:

1. Vse jogurte dodamo v posodo in jih sladkamo po želji.

2. V drugi posodi stepemo smetano do čvrstega.

3. Želatino namočimo v hladno vodo in počakamo, da se napoji. Ožememo jo s prsti in raztopimo nad srednjim ognjem z dvema žlicama mleka.

4. Z električnim mešalnikom želatino zmešamo z jogurtom, nato pa še primešamo smetano.

5. Okoli biskvita ustvarimo obod, obdan z acetatno folijo (ali papirjem za peko) in čez prelijemo nežno jogurtovo kremo.

6. Mini plastične kozarčke enakomerno v krogu razporedimo po torti. Ne postavimo jih preveč k robu, ker lahko jez s prelivom popusti. Kozarčke nežno potisnemo do biskvita, nato pa v njih dotočimo hladno vodo, da jih obtežimo.

7. Torto za najmanj 6 ur postavimo v hladilnik.

8. Preden torto postrežemo, moramo odstraniti mini plastične kozarčke. Z žličko iz njih poberemo nekaj vode in dotočimo vročo vodo. Po nekaj času jogurtov prijem popusti, kar nemudoma izkoristimo in odstranimo kozarčke.

 

Preliv iz kuhanih jabolk:

1. V posodo stresemo na koščke narezana kuhana jabolka in jih posujemo z 20 g vanilijevega sladkorja. Dodamo 10 žlic jabolčnega soka.

2. Kuhamo in mešamo nad srednjim ognjem.

3. Jabolka ohladimo, nato pa nadvse previdno vlijemo v jamice na torti.

 

HOTEL EVROPA

Hotel Evropa je drugi najstarejši hotel v Sloveniji, zgrajen je bil v poznem 19. stoletju. Njegova arhitektura in interier navdušujeta goste še danes. Izkušnje, ugled in tehnika njihove slaščičarne se izražajo v popolnih sladicah.

https://hotel-evropa.si/

 

Prijavi se na Tehnopark novice

S prijavo na e-novice se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov v tržne namene.